Botoxbehandling

Å eldes er en del av livet og en prosess vi ikke kan stoppe. Ettersom kroppen blir eldre, blir også huden det. Derfor endrer også hudens utseende og egenskaper seg.
 
Alder, soleksponering, hormoner og kosthold og livsstil er faktorer som påvirker dannelsen av fine linjer og rynker og de er alle med på å gjøre huden skjørere og mindre elastisk. Med alderen minsker inneholdet av hyaluronsyre i huden, noe som er veldig viktig for at huden skal kunne holde på fuktigheten. I tillegg mister huden også fett slik at den ser mindre fyldig og glatt ut. Talgproduserende kjertler blir også mindre aktive og huden blir dermed tørrere. Og mens alle disse naturlige forandringene skjer, har vi også gravitasjonen som er med på å gjøre huden slappere slik at den siger nedover.
 
 
Botox kan brukes som rynkebehandling og injiseres direkte i muskelen som skaper rynkene. Muskelen blir da midlertidig lammet slik at rynken ikke kommer til syne fordi man ikke lengre kan bruke muskelen for å lage denne. Botox blokkerer nerveimpulser til små ansiktsmuskler og hindrer at disse musklene trekker seg sammen. 
På denne måten blir den overliggende huden glatt og uten skjemmende rynker. Det er bare de musklene som har blitt behandlet med Botox som vil bli midlertidig lammet, ikke nærliggende muskler.

Effekt av Botoxbehandlingen begynner å ses etter 2-4 dager og full effekt forventes etter 1-2 uker. Varigheten er på 3-5 mnd og deretter vil man få sin vanlige mimikk tilbake. Hos noen kan effekten ses mye lengre, selv om stoffet er brutt ned. Varigheten forlenges etter lengre tids bruk, slik at det på sikt holder å gjøre behandlingen et par ganger i året.

Før behandling med Botox trenger du en konsultasjon hos oss. Slik vil vår lege tilse deg før behandlingen utføres av vår sykepleier.

  
 

Svetteproblematikk 

Botox kan også brukes for å kontrollere symptomene ved overdreven svetteproduksjon. Svetting er kroppens egen måte å regulere kroppstemperaturen på, men personer som lider av hyperhidrose - overdreven svette -, produserer mye mer svette enn nødvendig.
For å fastslå området som skal behandles brukes en svettebehandlingstest. Siden blir botox injisert med en tynn nål i de mest markerte områdene, fordelt på flere stikk. Hele behandlingen fra du kommer inn døra til du går ut tar under en halvtime.

Hvordan Botox virker

Botox hindrer svetteutskillelse ved midlertidig å blokkere de kjemiske signalene fra nervene som stimulerer svettekjertlene. Botox stopper svettingen midlertidig kun i det behandlede området, mens svette produseres som normalt andre steder.
Det er heller ikke slik at svetten da ikke kommer ut og blir "holdt igjen i kroppen". Svette overproduseres ikke i det området som er behandlet med Botox, det blir rett og slett gitt beskjed om at det ikke er nødvendig med svette i det behandlede området.

 

Effekt og varighet

Det kan ta opp mot en uke før behandlingen begynner å virke. Effekten er også her forbigående og bør gjentas. I gjennomsnitt kan en slik behandling virke i 4-12 mnd etter første behandling. Uønskede bivirkninger er svært sjeldne og den vanligste bivirkningen er lett ømhet og kanskje noe blåmerker ved innstikkstedene noen få dager etter behandlingen.

Hvem kan behandles

Alle kan i utgangspunktet behandles med Botox, men er du gravid eller ammende, har en hudinfeksjon i området som skal behandles eller er allergisk mot noen av ingrediensene i Botox, kan du ikke motta denne behandlingen.

 

Hva kan behandles med Botox?

 1. Sinnarynken

 2. Pannerynker

 3. Smilerynker (kråketær)

 4. "Røykelinjer"

 5. Surmunn

 6. Gummi-smil

 7. Bite-muskelen mot tanngissing

 8. Svettebehandling under armene

 9. Spenningshodepine/ migrene

 10. Neselinjer

 11. Hake

BESTILL DIN TIME I DAG
Du fortjener det lille ekstra i hverdagen, bestill en time i dag!

KONTAKT OSS
Epost: ninael@live.no
Tlf: +47 959 98 111
Add: Parkalleen 12,
2000 Lillestrøm
FACEBOOK
INSTAGRAM