Blodkarbehandling med IPL laser

Overflatiske blodkar kan forekomme i ansikt, på kropp og bein. Dette er veldig vanlig og kan ramme alle uansett alder og kjønn. Sprukne blodkar har mange ulike årsaker. Det er veldig vanlige hos middelaldrede kvinner, og at arveanlegg spiller stor rolle. Ved hjelp av IPL laser er det mulig å fjerne sprengte blodkar hvor som helst på kroppen.

Før behandling med IPL laser
Unngå solarium, sol, selvbruningskrem minimum 4 uker før behandlingen. Huden må renses for evt sminke/krem før behandling.

Etter behandling med IPL laser
Hvis man får en liten reaksjon er det viktig at man ikke klør eller tar for mye på det område. Dette kan forårsake infeksjon, hyper/ hypopigmentering (mørke eller hvite flekker) og arrdannelse. Viktig å ta på solkrem de første 2 ukene etter behandlingen.

Hvem kan ikke behandle med IPL laser?
For de som bruker medisiner skal man ikke behandles med IPL laser, dette gjør at huden blir overømfintlig for lys. Personer som bruker Rucutane-tabletter mot akne, klienter som har lett for å danne arr og keloid, bruker blodfortynnende medikamenter, eller kremer som gjør huden ekstra ømfintlig kan ikke behandles. NB! Hvis du er gravid eller ammer skal du ikke behandles med laser.

NB! VÆR FORSIKTIG MED SOL ETTER BEHANDLINGEN. BRUK SOLKREM MED SOLFAKTOR 30.


Hårfjerning med laser

Laseren er et instrument som avgir mange sterke lysglimt av rødt lys. Lyset kommer ut av et håndstykke, og det røde lyset trenger inn gjennom huden. Når lyset treffer mørkt pigment, absorberes lyset i det, og omdannes til varme. Mørkt hår inneholder mye pigment. Dette hårstrået blir derfor kraftig opphetet, og forsvinner.

Om hårvekst
Hårveksten påvirkes av alder, vitaminer, mineraler, hormoner, visse medisiner og arveanlegg. Hår vokser i sykluser. Hårsekkene kan være aktive eller i hvile. Når det gjelder det håret som vokser på hodet er vekstsyklusen helt opp mot 7 år og ca 90 % av hårsekkene er aktive mens de resterende 10% er i dvale. Hår på armer og ben derimot, har en aktiv vekstsyklus på 2-3 måneder og her er det bare ca. 20% som er aktivt. Hvor mye hår man har, beror på hvor mange hårsekker som er i en aktiv fase og hvor tett de sitter. Hvor langt håret blir, påvirkes av hvor fort det vokser og hvor lang vekstsyklusen er. Denne varmen ledes til hårsekkens vegger, bunnen vil ved dette brenne og hårsekken vil dø. Metoden fungerer også på hår som vokser innover.

Kan alle behandles og hvilke områder?
Behandling av mørkt hår gir det beste resultatet. Blondt og grått hår egner seg ikke så godt for behandling. Hvitt hår kan overhodet ikke behandles. En annen faktor som har betydning, er hudtypen. Mørk hud inneholder mye pigment, og da blir til og med huden opphetet av laserpulsen, ikke bare hårsekken. Ideelle forutsetninger oppnås ved kombinasjon av lys hud og mørke hårstrå. I prinsippet kan alle områder med uønsket hårvekst behandles under forutsetning av at de er noenlunde tilgjengelige.

Hvor lang tid tar behandlingen?
Etter korte forberedelser tar eksempelvis en overleppe 5-10 minutter. En bikinilinje 10-15 minutter. Ben og andre større områder må bedømmes individuelt ut ifra hvor tett håret vokser. Grove hårstrå må man behandle mer intensivt, og det tar lengre tid.

Hvor lang tid mellom behandlingene?
Ca 8 uker. Dette beror på at man må vente til hvilende hårsekker blir aktive igjen. Det er for det meste ingen ulempe å vente lengre ettersom én behandling blir mer effektiv jo mere hår som er kommet ut. I en del tilfeller er det tilrådelig å vente lenger for å få best mulig effekt. Hos en del personer kan det, etter 4-5 behandlinger, se ut som om man plutselig har fått mer hår. Det som skjer, er at de midlertidig passive hårsekkene aktiveres av kroppen (pga laserens stimulerende effekt på celler), og kommer i gang raskere enn de skulle ha gjort uten behandling. Dette innebærer ikke at metoden ikke fungerer; tvert imot – det betyr bare at man kommer fram til sluttresultatet raskere. Man når flere hårsekker per behandling.

Gjør det vondt?
Noe ubehag kan kjennes. De fleste synes at laserpulsene stikker litt, men man venner seg snart til dette. Men smerten er betraktelig mindre enn ved diatermi og de fleste andre former for lysbehandling. Hvor mye man kjenner, beror på flere faktorer; – hvor man behandler, hvor mye pigment som finnes i huden, hvor mørke hårstråene er som belyses og hvilken pulsstyrke som velges. Smertegrense og motivasjon varierer fra tilfelle til tilfelle.

Hvilket resultat kan man forvente?
Et mørkt hårstrå som treffes blir altså sterkt opphetet, og hårsekken brenner opp. Om skaden er tilstrekkelig, ødelegges hårsekken og transporteres bort av kroppen. Laserbehandlet hår faller ut innen to uker. Om skaden på hårsekken er mindre, kan resultatet i stedet bli at den produserer tynnere eller upigmentert hår, hvilket synes mindre. Disse hårene kan man i så fall bli helt kvitt ved en senere behandling. Det finnes enkelte personer som metoden ikke fungerer tilfredsstillende på, men hos de fleste med mørkt hår og lys hud er resultatet veldig bra. En stor del av håret forsvinner permanent allerede etter noen få behandlinger. Resultatet kan bli litt forskjellig på ulike kroppsdeler. Andre faktorer som påvirker kan være personens alder, evt medisinbruk og hormonelle status. Det er også store variasjoner mellom ulike individer. De hårsekker som er borte kommer ikke igjen, men rent teoretisk kan stamceller i huden bygge opp nye hårsekker. Enkelte etterbehandlinger kan være nødvendig for å opprettholde resultatet.


IPL mot Akne

IPL er effektivt mot AKNE. Den virker gjennom både fotokjemisk og fototermisk. Fotokjemisk: Absorpsjon av lyset som produserer frie radikaler er istand til å oksidere bakterier. Fototermisk: Reduserer aktiviteten i talgkjertelen. Før behandlingen vil vi behandle med avfettende og «uttørrende» produkter. Ved aknebehandling er det anbefalt to behandliger per 10 dag til en er kvitt sin akne. Vi anbefaler i tillegg gode hudprodukter, aknevennlig kosthold og noen ganger medikamentell behandling

Gjør det vondt?
De fleste vil kvekke til av det sterke lyset. Noen kan oppleve behandlingen som en lett smerte

Hvor mange behandlinger vil jeg trenge?
Hvor mange behandlinger en trenger kommer an på omfanget av problemet, noen kan ha god effekt etter en behandling, andre må ha to til fire behandlinger

Hvordan ser jeg ut etter behandling med IPL?
Du vil rett etterpå oppleve en lett rødme, denne forsvinner oftest i løpet av noen timer. Om ønskelig legger vi en lett foundation over for å dekke rødheten

Generell informasjon
Huden skal være så lys som mulig. Mørk hud inneholder mye pigment. Dette fører til at også huden rundt opphetes av lyspulsen, og ikke bare blodkaret. Resultatet kan bli en kraftig hudreaksjon.

Før Behandling
Unngå sol, solarium og selvbruningskrem minimum 4 uker før behandlingen. Vi renser huden for eventuell sminke/krem i behandlingsområdet.

Etter behandlingen
Det kan enkelte ganger oppstå vannblemmer med skorpedannelse. Ikke klø på eventuelle blemmer/skorper, da det vil kunne forårsake infeksjon og arrdannelse. Det kan, i sjeldne tilfeller, oppstå forbigående hypereller hypopigmenteringer, (mørke eller hvite”flekker”). Når det gjelder hud uten pigmentflekker og årer, kan det vanligvis legges på en foundation krem, og man kan gå direkte tilbake til arbeid. Det kan oppstå noe hevelse dagen etter, særlig under øynene og spesielt om morgenen. Dette gir seg vanligvis raskt. Noe tørr hud den første uken etter behandlingen er også ganske vanlig. Vi anbefaler at du bruker solkrem etter behandlingen i 4 uker.

Antall Behandlinger/tid Mellom Behandlingene:
Det er individuelt hvor mange behandlinger man må ha. Man kan regne med 1-4 behandlinger før man oppnår tilfredsstillende resultat med ca. 3 ukes intervall mellom behandlingene. Huden skal være helt leget før supplerende behandling.
BESTILL DIN TIME I DAG
Du fortjener det lille ekstra i hverdagen, bestill en time i dag!

KONTAKT OSS
E-post:
ninael@live.no
Telefon:
+47 959 98 111
Addresse:
Parkalleen 12,
2000 Lillestrøm
FACEBOOK
INSTAGRAM